COPE

Taxistes

Els taxistes de Barcelona estan en alerta per l’augment de la inseguretat

Increment dels robatoris i agressions als taxistes i parlen de "zones de risc o punts negres" en què els conductors tenen por de circular.

Audio

La linterna de Cope Catalunya i AndorraBarcelona

Tiempo de lectura: 2'Actualizado 18:33


Elstaxistes de Barcelona estan en alerta per l’augment de la inseguretat, que denuncien que es produeix sobretot en determinades zones deCiutat Vella, com el barri del Raval. El portaveu de l’associació professional Elite Taxi, Tito Álvarez, assegura que han detectat un increment dels robatoris i agressions als taxistes i parla de zones de risc o punts negres” en què els conductors tenen por de circular. Per això,el sector del taxi de Barcelona amenaça de no donar servei si no es garanteix la seguretat i reclamen adoptar mesures com la instal·lació decàmeres de seguretat als vehicles.

El debat l’ha posat sobre la taula el portaveu d’Elite Taxi l , en què va denunciar el cas d’un taxista que va ser agredit en grup el 7 d’octubredesprés de patir robatori, precisament al Raval. Álvarez explica que quan es fa fosc, circular amb el taxi per determinades zones de Ciutat Vella és posar en risc la seguretat i que els conductors no estan tranquils. Per això, amenacen amb recomenar al col·lectiu evitar determinades punts” com els entorns de la rambla del Raval.Càmeres de seguretat als taxis. Per això, exigeixen que se’ls permeti col·locar càmeres de seguretat als cotxes com a element dissuassori, però també per poder enregistrar les situacions de perill i donar l’alarma.

Álvarez ha assegurat que ja han plantejat la problemàtica a l’Institut Metropolità del Taxi (IMET) que no ho veu amb bons ulls, però que les instal·laran amb permís o sense”. Aquest divendres tenen una reunió tècnica agendada amb l’IMET per parlar de tarifes en què els taxistes també plantejaran aquesta problemàtica. Des de l’IMET, asseguren que estan oberts a les propostes que posin sobre la taula i han recordat que els taxis tenen un dispositiu de seguretat amb un botó que els permet comunicar-se directament amb el 112. Un sistema que Álvarez diu que ha quedat “antiquat”.

Élite Taxi ha convocat una assembleaaquest dijous a la tarda i Álvarez apunta que si no tenen l’aval de l’IMET per incorporar càmeres de videovigilància, plantejaran mobilitzacions.

Reunió amb els Mossos

A banda de la trobada amb l’IMET, Élite Taxi també té previst reunir-se amb els Mossos d’Esquadra entre aquest dimecres i dijous. Segons explica Álvarez volen alertar la policia de la situació d’inseguretat que viu el sector, però també “confirmar amb xifres aquest augment d’agressions i robatoris a taxistes que ens arriben”. El Sindicat del Taxi de Catalunya (STAC) corrobora el que denuncia Elite Taxi i també denuncia un augment de la inseguretat i la violència. Asseguren que abans hi havia robatoris a vehicles estacionats trencant els vidres, però que ara aquests assalts es produeixen quan els conductors estan a l’interior, per exemple, a un semàfor. També alerten que si el taxista s’enfronta, els lladres són cada cop més violents.

Sobre les càmeres de seguretat, asseguren que fa temps que demanen instal·lar les càmeres a l’interior dels taxis però que l’IMET no els hi dona resposta. El secretari d’Organització, Carlos Fernández, ha reconegut que hi ha treballadors que les han instal·lat malgrat estar prohibides per la inseguretat que senten. A més, ha apuntat que en ciutats com Madrid o Tenerife és una mesura que ja està en funcionament.  • Left6:No existe configuración de publicidad para el slot solicitado


Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo

Tiempo de Juego

Con Paco González, Manolo Lama y Pepe Domingo Castaño

Reproducir
Directo Tiempo de Juego

Tiempo de Juego

Con Paco González, Manolo Lama y Pepe Domingo Castaño

Escuchar