COPE

PROGRAMES

Migdia a COPE Catalunya i Andorra

Programa del 5 d'agost del 2020.

Audio

Barcelona

Tiempo de lectura: 2'Actualizado 15:56

Avui, a Migdia a COPE Catalunya, hem tractat aquests temes:

-Llega a España un nuevo mosquito, el Aedes Japonicus, potencialmente transmisor de varias enfermedades

El Aedes japonicus, nueva especie invasora de mosquito proveniente del Japón, Corea, el sur de China y Rusia, fue detectado el año pasado en España y ya se ha estabilizado en amplias zonas como Asturias, Cantabria y “no se descarta que lo haga hacia Galicia y hacia otros
territorios del norte de la península, como Cataluña”, se advierte desde ADEPAP, la asociación de empresas de desinfección y control de plagas de Cataluña.


En las últimas décadas se ha ido expandiendo sobre todo por el comercio de neumáticos usados y es un excelente vector de virus infecciosos como el Dengue, el Chikungunya y, especialmente, el virus del Nilo Occidental.

-S'aprova el finançament per executar l'obra de desviament i canalització del barranc de Barenys de Salou

El Govern ha aprovat el finançament per executar l'obra de desviament i canalització del barranc de Barenys de Salou, amb la qual es posarà fi als històrics problemes d'inundacions que pateix el barri de la Salut.

Segons informa l'Ajuntament, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) destinarà 4 MEUR a les expropiacions i 10 MEUR a l'obra d'endegament i canalització del barranc. El consistori assenyala que, en concret, el Govern ha aprovat la incorporació de romanents de crèdit per atendre les despeses derivades de l'execució de les obres.

-El Tibidabo ha limitat l’aforament general a un terç de la capacitat del recinte amb reserva prèvia

El Parc d’Atraccions Tibidabo obre les seves instal·lacions a la ciutadania després que el PROCICAT hagi valorat positivament les mesures de seguretat i els protocols establerts al Parc.

L’obertura es fa garantint en tot moment la màxima seguretat per a treballadors, treballadores i visitants, amb la implementació d’un paquet de mesures de protecció i higièniques, així com l’obtenció de dues certificacions que avalen que el Parc és un espai segur: Global Safe Site Excellence i Safe Tourism Certified.

-"Dónde estás Bernadette" la magistral actuació de la Cate Blanchett

Bernadette Fox (Cati Blanchett) és una exitosa dona de Seattle que ho té tot: un marit fidel i una filla brillant. Quan desapareix inesperadament, la seva família s'embarca en una emocionant aventura per a resoldre el misteri d'on podria haver anat.

Quan desapareix sense deixar rastre de manera inesperada, la seva família s'embarca en una aventura emocionant per a resoldre el misteri d'on pot haver anat Bernadette. Adaptació del llibre homònim de Maria Semple.

Radio en directo COPE
  • item no encontrado

En directo 2

Tiempo de Juego

Con Paco González, Manolo Lama y Pepe Domingo Castaño

Reproducir
Directo Tiempo de Juego

Tiempo de Juego

Con Paco González, Manolo Lama y Pepe Domingo Castaño

Escuchar
Directo Fin de Semana

Fin de Semana

Con Cristina López Schlichting

Escuchar